top of page

Okula Dönüş Sezonu Başlamadan Parkelerinizi Hazırlayın

Okul sezonu yaklaşırken, aileler çocuklarını yeni öğretim yılına hazırlamaktan okul malzemeleri almaya kadar birçok işle meşgul oluyorlar. Tüm bu telaşın ortasında, parke zeminlerinizi yeni okul yılıyla birlikte gelen artan yaya trafiğine hazırlamak sizin için okul döneminde rahat etmenizi sağlayacaktır. Parke zeminlerin okula dönüş için uygun şekilde hazırlanması, doğal güzelliklerini ve dayanıklılıklarını korumalarına yardımcı olabilir. İşte etkili  zemin bakımı ile zeminlerinizi nasıl koruyabileceğinizin ipuçları:

 

Zeminlerinizi Derinlemesine Temizleyin

Birikmiş toz, kir ve pisliği gidermek için kapsamlı bir temizlikle başlayın. Zemininizin kaplamasına uygun bir parke zemin temizleyicisi kullanın. Nem parke zemine zarar verebileceğinden aşırı su kullanmaktan kaçının. İnatçı lekeler için biraz temizleyici içeren nemli bir bez yeterli olacaktır.

 

Hasar Kontrolü

Parke zeminlerinizi çizikler, ezikler veya plakalar arasındaki boşluklar gibi hasar belirtileri açısından dikkatlice inceleyin. Bu sorunları kötüleşmeden önce ele almak uzun vadede size zaman kazandıracaktır. Küçük çizikler genellikle rötuş seti ile giderilebilirken, daha derin hasarlar profesyonel onarım gerektirebilir.

 

Sistre ve Cila Bakımı

Parke zeminleriniz parlaklığını yitirdiyse veya aşınma belirtileri gösteriyorsa parkelerinize sistre ve cila uygulamasını göz önünde bulundurabilirsiniz. Bu sadece size yenilenmiş bir parke sunmakla kalmaz, aynı zamanda günlük aşınma ve yıpranmaya karşı cila uygulaması ile koruyucu bir tabaka sağlar.

 

Koruyucu Önlemler Uygulayın

Gelecekteki hasarı önlemek için aşağıdakiler gibi koruyucu önlemler uygulayabilirsiniz;

 

Salon Halıları ve Paspaslar: Girişler ve koridorlar gibi yoğun kullanılan alanlara alan halıları veya paspaslar yerleştirin. Bu, kir ve nemin sert ahşap zeminlerinize ulaşmadan önce tutulmasına yardımcı olur.

Mobilya Altlıkları: Mobilyaları hareket ettirirken çizilmeleri ve ezikleri önlemek için mobilya ayaklarının altına keçe altlıklar takın.

Ayakkabısız Dolaşın: Dışarıdan getirilen kir ve döküntüleri en aza indirmek için evin içinde ayakkabısız politikayı teşvik edin.

Düzenleyin ve Dağınıklığı Giderin

Zeminler de dahil olmak üzere yaşam alanlarınızı düzenlemek, gereksiz aşınma ve yıpranmayı önleyebilir. Çocuklarınızı okul malzemelerini ve kişisel eşyalarını yerden uzak tutmaya teşvik ederek çizilme ve hasar riskini azaltın.

 

 

Çevre Dostu Ürünler: Yüksek dayanıklı ve hijyenik ürünler kullanın.

 

Extraresistent Gazzotti tam da ailelerin ihtiyaçlarını düşünerek doğdu. Olağanüstü dayanıklılık, pratiklik ve güzellik özelliklerine sahip bu parke, laboratuvarda sertifikalandırılmış özel bir dezenfektan kaplamaya sahiptir. Yıllar süren araştırmaların sonucu olan Gazzotti'nin Extraresistent kaplaması, esas olarak gastrointestinal ve solunum yolu enfeksiyonlarından sorumlu olan Staphylococcus Aureus ve Escherichia Coli bakterilerinin %99,9'unun 24 saat içinde ortadan kaldırılmasını garanti eder.

 

Sonuç

Doğal ahşap zeminlerinizi okul sezonu için hazırlamak, ev organizasyonunun ve mevsimsel hazırlığın önemli bir parçasıdır. Hüni Parke’nin sunduğu bakım ipuçlarını takip ederek ve profesyonel hizmetleri göz önünde bulundurarak, eğitim-öğretim sezonu başlamadan parkelerinizin dayanıklı kalmasını sağlayabilirsiniz.

 



4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page